Aglianico Re di More Mastroberardino 0.75l
Kód: I0800370Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno
Detailní popis produktu
Hrozny pro víno Redimore se pěstují na vinicích hospodářství Mirabella Eclano v oblasti Irpinie, která pro své zvláštní mikroklima je ideálním místem pro velká vína. Toto 100% Aglianico je toho jen důkazem. Půda je zde velmi minerální s jílovito vápencovým podložím. Vinice mají jihovýchodní expozici v nadmořské výšce kolem 400 metrů. Hrozny se začínají sklízet koncem měsíce října a začátkem listopadu. Vinifikace při kontrolované teplotě je v nerezových tancích, poté zrání v francouzských barikových sudech po dobu nejméně 12 měsíců, poté ještě leží v lahvích 6 měsíců. Víno je temně rubínové barvy. Vůně červeného ovoce s podmanivou třešní a nádhernými kořenistými tóny vanilky, tabasca, kakaa a kávy. Chuť teplá, hezky strukturovaná, s výrazem červeného ovoce, dlouho přetrvávající. Víno se výborně hodí k červeným masům, zvěřině. Perfektní snoubení s uzrálejšími sýry Mastroberardino je synonymum pro slavnou a úspěšnou vinařskou historii Kampánie a dnešní moderní výroby vína na nejvyšší úrovni. Slavné vinařství z Atripaldi bylo a stále je nejlepším představitelem klasických vín z Kampánie, jak bílých tak i červených. V této oblasti se vína pěstují již od dob, kdy toto území bylo řeckou kolonií, tj. před 2700 lety. Vinařství bylo založeno již v roce 1878. Zejména v meziválečné době a poté v padesátých, šedesátch letech, bylo zásluhou a prozíravostí Antonia Mastroberardina, že na vinicích zůstaly staré historické odrůdy, která jsou věrným obrazem této oblasti a se kterými vinařství dnes slaví úspěchy v celém světě. Nejznámější bílá vína tohoto vinařství jsou Greco di Tufo, Fiano di Avellino a Falanghina. Modrá odrůda je Aglianico. Vinařství Mastroberardino b ylo koncem devadesátých let minulého století pověřeno Ministerstvem archeologie, aby abnovilo historické vinice v Pompejích. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.