Alteni di Brassica Gaja 0.75l
Kód: I0000020Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno
Detailní popis produktu
Tato vinice nese název odvozený od slova "alteni", což je výraz pro malé kamenné zídky, které dříve lemovaly zahrady v této oblasti. Druhý výraz "brassica" představuje žluté květiny pokrývající vinice na jaře. Kvašení hroznů probíhá v nerezových tancích po dobu čtyř týdnů při kontrolované teplotě v rozmezí 16-18 °C. Poté probíhá 6 měsíců zrání v mírně použitých dubových sudech s jablečno-mléčným kvašením. Elegantní vůně s aromatickými tóny zralého Sauvignonu jsou v harmonii s překrásnou ovocností. Hustá struktura a vyvážené tělo jsou podpořeny skvěle začleněnou kyselinou. Víno tak představuje vytříbený styl Sauvignonu Blanc s dobrým předpokladem ke zrání. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Historicky sahají jeho kořeny vinařství do 19 století, kdy jeho dědeček začínal v rodném Piemonte. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací, za kterou je odměňován už 40 let, jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska, kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja, vlastnící 250 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem, který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín, díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.