Garanci dodání do Vánoc 🎄 poskytujeme pouze na miniatury v našem sortimentu.

Amarone Bertani 0.75l

Kód: I0101921
3 288 Kč
Skladem (5 ks)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Hrozny na výrobu tohoto vína pocházejí z vinic usedlosti Bertani, nacházející se v samém srdci oblasti Valpolicella Classica. Usedlost se nachází v kotlině ze severu uzavřené a z jihu otevřené. Ve východní části je půda vápenitě jílovitá, zatímco v jeho západní části převládají kamenité vrstvy vápence. V druhé půlce září jsou ručně sbírané hrozny pečlivě přebrány a pouze plně zralé a zdravé hrozny přemístěny do extrémně provzdušněného sklepení. Zde se rozloží na rohože a pozvolna procházejí procesem přirozeného vysoušení. Asi po 110 dnech takto ztratily zhruba 30 % své hmotnosti a dosáhly požadované cukernatosti. V polovině ledna jsou tyto hrozny lisovány a poté velmi pozvolna fermentovány. Počáteční teplota při tomto kvašení činí pouhých 4-5°C, ke konci dosáhne zhruba 18°C. Pomalou fermentací, následovanou zhruba padesáti denní macerací získá víno vysoký obsah alkoholu a glycerinu, což má za následek velmi elegantní a jemnou chuť. Následné zrání ve slovinských dubových sudech zabralo osm let, poté víno zrálo v lahvi po dobu jednoho roku. Výsledné víno má hlubokou granátovou barvu, typické vůně třešní maraschino a divokých višní jsou okamžitě rozeznatelné. Víno v sobě zobrazuje rozličné charaktery, přecházející od čerstvého, až k zavařenému ovoci, jehož chuť je doplněná o kořeněné prvky. V ústech se krásně rozvine a otevře se všemi prvky patrnými ve vůni, společně s jemnou vanilkou a tóny vlašských a lískových ořechů. Plně tělnaté a kulaté víno rozvíjející všechny své aromatické složky dlouho v ústech. Vhodné podávat k masům, silným sýrům, či samotné pro vychutnání klidných okamžiků. Dekantace: Ano Konzumace: po 8. roce Archivace: až 40 let Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: