Aperol 11,0% 1,0 l
Kód: WH-3681Detailní popis produktu
Aperol - Italští bratři Silvio a Luigi Barbieri vytvořili jedinečný aperitiv, který ztělesňuje radost ze života italským stylem. Tento aperitiv se vyznačuje vyváženou hořkosladkou chutí a nezaměnitelnou oranžovou barvou. Poprvé ho představili na mezinárodním veletrhu v Padově v roce 1919, a to s ohromným úspěchem.
Jeho originální receptura, která zůstala nezměněna více než 100 let, obsahuje důležité složky jako infuze pomerančů, hořčice, rebarbory a dalších bylin a koření. Přesný recept však zůstává tajemstvím, které je přísně střeženo.
Aperol je základem pro slavný Aperol Spritz, který se připravuje pouze z Aperolu. Aperol Spritz zažívá v posledních letech obrovský nárůst popularity, přestože jeho historie sahá až do 50. let 20. století, kdy byl vytvořen v italských Benátkách.
Aperol Spritz patří mezi nízkoalkoholické nápoje, spolu s pivem, vínem a proseccem. Správně připravený Aperol Spritz obsahuje přibližně 9 % alkoholu.
Pro dosažení dokonalé chuti je nezbytná také dokonalá příprava. Začínáme sklenicí naplněnou ledem, poté přidáme 3 díly prosecca, 2 díly Aperolu, 1 díl sody a plátek pomeranče. Aperol Spritz si můžete vychutnat na terase během letního období nebo na sjezdovce v zimě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Likéry |
---|---|
ZEMĚ: | Itálie |
OBJEM: | 1 l |
% ALKOHOLU: | 11% |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Aperol je alkoholický nápoj zařazovaný mezi kořeněné bittery. Má charakteristickou oranžovočervenou barvu a ovocnou, jemně hořkou chuť. Vyrábí se základě lihu s přídavkem hořce, rebarbory, pomerančových extraktů, aromatických bylin a barviv; obsahuje 11 % alkoholu podle objemu. Jeho bohatá chuť je výsledkem infuze směsi vysoce kvalitních bylin a koření.
Historie
Aperol vznikl v italské rodinné firmě bratrů Barbieri v Padově kolem roku 1919. V tomto roce byl představen na veletrhu Fiera Campionaria di Padova. V roce 1993 byla firma F.lli Barbieri odkoupena společností Barbero 1891 a v prosinci 2003 se stala součástí skupiny Campari.
Nejznámějším nápojem založeným na Aperolu je Aperol Spritz. Vznikl v 50. letech jako varianta benátského vinného stříku (spritz veneto), který pravděpodobně přivezli Rakušané do Benátek v 19. století (Benátky byly v první polovině 19. století součástí habsburského soustátí).
Podávání
Aperol se podává vždy dobře vychlazený, buď samotný nebo smíchaný se sodovou vodou nebo se šumivým vínem. Klasický Aperol Spritz, jak jej doporučuje samotný výrobce, se skládá ze 3 dílů prosecca, 2 dílů Aperolu a 1 dílu sodové vody. Později bylo vyvinuto speciální prosecco s názvem Pro-Spritz, které je určeno přímo pro míchání koktejlu Aperol Spritz. Doporučené poměry jsou v tomto případě 1 díl Aperolu, 1 díl prosecca Pro-Spritz a sodovka podle chuti. Aperol Spritz by měl být podáván ve sklenici s nožkou, ale jsou také k dispozici sklenice přímo od výrobce. Alternativně lze použít sklenice na červené víno.