Appleton Estate 21 Y.O. Nassau Valley Casks 43,0% 0,7 l
Kód: WH-3191Související produkty
Detailní popis produktu
Appleton Estate 21 Y.O. Nassau Valley Casks. Appleton Estate je je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender, a která nedávno oslavila 40 let v Appleton Estate.
Appleton Estate 21 Year Old Nassau Valley Casks je poctou úrodnému jamajskému údolí Nassau Valley, které je již od roku 1749 domovem Appleton Estate.
Jde o blend vybraných kotlíkových a kolonových rumů, které se vyrábí za použití místní vápencem filtrované vody. Do rumů nejsou přidávány žádné přísady a v jamajském tropickém klimatu zrají v sudech po bourbonu minimálně 21 let.
Výsledný blend je mimořádně elegantní a komplexní rum, jehož výjimečná chuť vynikne nejlépe při pomalém popíjení.
Rum má zprvu květinové aroma, které postupně odhalí zralý ořechový charakter, s hlubokými tóny vanilky, jemné pomerančové kůry, muškátového oříšku, mandlí, kávy a kakaa. Má dlouhý, suchý a lahodný závěr.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Appleton Estate
je značka rumu s 300letou tradicí, jejíž historie sahá až do roku 1749, kdy byla založena nejdéle otevřená palírna na Jamajce. Destilace se provádí v pralese, kde zrají destiláty s unikátní chutí díky místnímu klimatu. Master blenderem, který míchá destiláty již 30 let, je celebrita rumového světa Joy Spence.
Jamajka je zemí rumům zaslíbenou. V 18. století byla největším producentem cukrové třtiny na světě, což umožnilo vznik silných rumů. Rumy Appleton se vyrábějí z cukrové třtiny pěstované na plantážích v oblasti Nassau Valley na Jamajce, kde je ideální podnebí pro kvalitní cukrovou třtinu. Proces výroby rumu se skládá z několika kroků, včetně sklizně a lisování cukrové třtiny, fermentace a destilace v měděných kotlích. Výsledný destilát se ukládá do sudů, kde zraje.