Appleton Estate 21 YO (old edition) 0,02l 43%
Kód: 7240Související produkty
Detailní popis produktu
Výrobce: Appleton Estate
Země lahvování: Jamajka
Způsob destilace: Pot still
Styl zrání: Tropické
Popis: Jedná se o láhev z archívu. Starší vydání
Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender.
Appleton Estate 21 Y.O. sestává z pečlivě vybraných rumů minimálního stáří 21 let, které dohromady vytvářejí vskutku mimořádný rum. Je robustní, a přesto neuvěřitelně jemný, vyznačuje se tóny citrusů, koření a dřeva, stopami pomerančové kůry, muškátového oříšku, mandlí, kávy a kakaa. Má dlouhý a suchý závěr.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Appleton Estate
je značka rumu s 300letou tradicí, jejíž historie sahá až do roku 1749, kdy byla založena nejdéle otevřená palírna na Jamajce. Destilace se provádí v pralese, kde zrají destiláty s unikátní chutí díky místnímu klimatu. Master blenderem, který míchá destiláty již 30 let, je celebrita rumového světa Joy Spence.
Jamajka je zemí rumům zaslíbenou. V 18. století byla největším producentem cukrové třtiny na světě, což umožnilo vznik silných rumů. Rumy Appleton se vyrábějí z cukrové třtiny pěstované na plantážích v oblasti Nassau Valley na Jamajce, kde je ideální podnebí pro kvalitní cukrovou třtinu. Proces výroby rumu se skládá z několika kroků, včetně sklizně a lisování cukrové třtiny, fermentace a destilace v měděných kotlích. Výsledný destilát se ukládá do sudů, kde zraje.