Appleton Estate 8 Y.O. Reserve 43,0% 0,7 l
Kód: WH-3018Detailní popis produktu
Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender.
8 Y.O. Reserve je nejvšestrannější edice z rumů Appleton Estate. Uplatnění nalezne v sofistikovaných koktejlech, vynikající je ale i samotný. Vyznačuje se tóny kořeněného ovoce a dubu, které jsou následovány náznaky medu, vanilky a charakteristickým tónem pomerančové kůry.
Jedná se o jiný blend než předchozí Appleton Estate Reserve. Nový blend rumů vytvořila Joy Spence k oslavě 250. výročí značky Appleton Estate. Všechny rumy, které jej nově tvoří, jsou minimálně 8 let staré a díky delšímu pobytu v sudu je chuťový profil hladší a robustnější. Počet obsažených rumů je nižší a ve finálním blendu se tak více projevují. Výsledkem jsou intenzivnější tóny melasy, dubu, vanilky, koření a typické pomerančové kůry. Díky vyšší síle 43 % má plnější, bohatší chuť.
Nový design lahve vyzdvihuje výjimečnost značky a důraz na dokonalost jejích rumů, stejně tak jako radostný duch Jamajky. Láhev zůstává věrná původnímu tvaru, ale v modernějším pojetí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Appleton Estate
je značka rumu s 300letou tradicí, jejíž historie sahá až do roku 1749, kdy byla založena nejdéle otevřená palírna na Jamajce. Destilace se provádí v pralese, kde zrají destiláty s unikátní chutí díky místnímu klimatu. Master blenderem, který míchá destiláty již 30 let, je celebrita rumového světa Joy Spence.
Jamajka je zemí rumům zaslíbenou. V 18. století byla největším producentem cukrové třtiny na světě, což umožnilo vznik silných rumů. Rumy Appleton se vyrábějí z cukrové třtiny pěstované na plantážích v oblasti Nassau Valley na Jamajce, kde je ideální podnebí pro kvalitní cukrovou třtinu. Proces výroby rumu se skládá z několika kroků, včetně sklizně a lisování cukrové třtiny, fermentace a destilace v měděných kotlích. Výsledný destilát se ukládá do sudů, kde zraje.