Botran Roajú 40,0% 0,7 l

Kód: WH-5065
Láhev
Značka: Botran
1 389 Kč 1 984,29 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Značka: Botran
Země původu: GUATEMALA
Objem: 0,7 l
% alkoholu: 40,0 %

Od cukrové třtiny až po finální kapku v lahvi; všechny procesy při výrobě rumů Botran probíhají v Guatemale, a díky tomu Botran nese chráněné označení Protected Designation of Origin (PDO). Zároveň se může pyšnit tím, že jako první výrobce rumu na světě získal certifikát udržitelnosti na celý výrobní proces. Ochrana guatemalské krajiny, podpora zalesňování deštných pralesů, využívání obnovitelných zdrojů energie, recyklace vody či podpora místních lidí – za tím vším si značka stojí.

K výrobě rumů Botran se používá panenský med ze šťávy cukrové třtiny (ne melasa), přičemž rum není nijak doslazován. Pomalá fermentace trvá 100–120 hodin za pomoci 100% přírodních kvasinek z ananasu, které dodávají rumům Botran tu pravou guatemalskou energii.

Dynamické zrání probíhá unikátním systémem solera v různých typech sudů, jejichž poměr se pro jednotlivé rumy liší: v nevypálených a vypálených sudech po americké whiskey, sudech po sherry či portském víně.

Za každým skvělým rumem stojí maestro ronero. V případě Botranu je to maestra ronera Magda López, která má s guatemalským rumem již 29 let zkušeností.

Botran Roajú je speciální blend rumů, u kterých poslední zrání probíhá v sudech po víně z Burgos ve Španělsku.

Rum je připomínkou životní cesty zakladatelů značky Botran, kteří před emigrací do Guatemaly žili právě ve španělském městě Burgos.

Jde o blend rumů starých 8 až 20 let, které zrají v horách v Quetzaltenangu v nadmořské výšce 2.300 metrů postupně v sudech po americké whiskey, ve středně vypálených sudech po americké whiskey, v sudech po sherry, v sudech po portském a nakonec v sudech po španělském víně z Burgos, Ribera del Duero.

Chuť: ovoce (černé třešně a švestky), vypálené dřevo, pražená káva, karamelky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rum Botran

pocházející z guatemalské destilérky stejné jako Zacapa, je vytvářen pomocí metody solera, při které se kombinují rumy různých věkových kategorií. Nejstarší leží na spodku, zatímco ty nejmladší se nacházejí nahoře. Postupně se přidávají další rumy, až vznikne konečná směs. Botran se vyznačuje jemnou chutí s tóny vlašských a pekanových ořechů, která skvěle doplňuje kouření doutníků. Unikátnost guatemalských rumů spočívá v jejich destilaci ze sirupu cukrové třtiny, na rozdíl od tradiční melasy či čerstvé třtinové šťávy.