Chablis William Fevre 0.75l
Kód: F0210002Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno
Detailní popis produktu
Zrání 8-10 měsíců v malých nerezových tancích, aby se zachovala jeho svěžest. Víno zlatavé barvy se zelenými odlesky, se svěží vůní květů, jablek a citrusového ovoce. Jiskrné víno s příjemnou kyselinkou a minerálními tóny, typickými pro tuto oblast. Zakladatel vinařství Fevre pocházel z rodu, který žil v Chablis více než 250 let. Dnes patří vinařství rodině Henriotových původem ze Champagne. Vinice společnosti patří k těm historickým, tj. založeným ještě před velkým rozšířením vinic v sedmdesátých letech 20. století, a leží v samém srdci oblasti. Potenciál vína je rozvinut výjimečnou péčí v každé fázi výroby - sklizeň probíhá ručně do malých beden, hrozny procházejí pečlivým a přísným výběrem. Poté jsou jen krátce lisovány. V devadesátých letech prošlo Fevre řadou změn - nový fenomenální oenolog Didier Séguiera. Snížil počet nových dubových sudů, které by tlumily typické projevy jednotlivých terroirs a přináší bohatá vína s vysoce čistým aroma, typickou svěžestí a minerálním charakterem. Vinice Chablis Premier Cru se rozkládají na více než 775 hektarech, z nichž William Fevre vlastní 12 ha těch nejslavnějších. Tato vína jsou typická svým nádherně komplexním buketem, ve kterém se snoubí svěžest čerstvého ovoce a bílých květů s minerálním základem, tak typickým pro výtečná Chablis. Vína Grands Cru, pocházející z jediného svahu, na kterém byly založeny původní vinice 15,2 hektarů pozemků patřících Fevre představuje obdivuhodných 15% celkové rozlohy celé apelace. Typický minerální charakter společně s vysokou aromatičností odráží specifičnost jednotlivých terroirs a dělají z Chablis Grand Cru ideální vína pro dlouhé zrání ve sklepích. Těchto 7 Grand Cru - Les Clos, Les Preuses, Vaudésir, Grenouilles, Bougros, Valmur a Blanchot dokonale vyjadřuje kouzlo Fevre svou čistotou, intenzitou a delikátními aromaty. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.