Gancia Prosecco D.O.C. Brut 0,2l 11,5% 0,2 l
Kód: WH-2548Detailní popis produktu
PROSECCO GANCIA
Carlo Gancia se narodil roku 1829 v obci Narzole v oblasti italského Piemontu. V polovině 19. století, kdy byla výroba perlivých vín v Itálii jen fantazií, se 19letý Carlo rozhodl přeměnit sen v realitu a vycestoval do Francie, aby se seznámil s víny za Alpami a nechal se jimi inspirovat. Ve Francii strávil dva roky a výsledkem této pouti bylo první italské šumivé víno. Rok po návratu, roku 1850, založil v piemontské obci Chivasso společně se svým bratrem Edoardem firmu „Fratelli Gancia“ (v překladu „bratři Ganciovi“).
Carlo využil nově nabytých znalostí z Francie a přepracoval koncept výroby šampaňského za použití hroznů odrůdy Moscato, typické pro tamní region. Vytvořil tak v podstatě nový typ šampaňského, který pojmenoval Spumante Italiano, v překladu „italské šumivé“ – toto původní víno se vyrábí dodnes (v současnosti pod názvem Gancia Asti D. O. C. G.). Tak se Carlo stal autorem a opatrovníkem prvních oficiálních pravidel italské „klasické metody“, která se dodržují do dnešního dne.
Rodinu Gancia pojí silné pouto se všemi, kdo se podílejí na výrobě jejích produktů. Vše začíná nepřetržitým a přímým kontaktem s vinicemi, půdou a pěstiteli. Honba za dokonalým produktem je podstatou kultury Gancia. Od selekce půdy a hroznů až po výběr kazety a jemné lisování vína – každý krok se provádí s maximální pečlivostí. Cyklus, který provází neustálá péče, uzavírá odpočinek lahví s vínem v historických sklepeních. Identita, řemeslná dovednost při obdělávání půdy a místo původu garantují mimořádnou kvalitu produktů Gancia. Z jasné identity plyne v čase neměnný styl produktů Gancia. Produkty značky Gancia vyprávějí příběh společnosti, jež nezapomněla na tradice a místo svého původu.
Gancia Prosecco D. O. C. Brut
Obsah alkoholu: 11,5 %
Vzhled: Světle žlutá barva s nazelenalými odlesky; jemné, vytrvalé perlení
Odrůda: Glera (typická pro prosecco)
Výrobní proces: Hrozny jsou jemně lisovány a následně procházejí procesem klasického kvašení bílých vín – tedy bez slupek, za řízené teploty 18 °C. Zvláštní pozornost je věnována teplotě při fermentaci vína – tak se maximalizují jeho aromatické charakteristiky
Vůně: Intenzivní a přetrvávající; ovocná, kvalitní, připomínající zelené jablko a květy akácie
Chuť: Sladká a svěží, příjemná, mimořádně jemná a vyvážená, přetrvávající; ovocné zakončení
Párování s jídlem: Ideální jako aperitiv či k lehkým jídlům, předkrmům, čerstvému sýru a mořským plodům. Skvělé také jako základ koktejlů
Doporučená teplota při podávání: 8–10 °C
Doplňkové parametry
Kategorie: | Šumivé víno |
---|---|
ZEMĚ: | Itálie |
OBJEM: | 0,2 l |
% ALKOHOLU: | 11,5 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.