Gavi Aureliana Produttori del Gavi 0.75l
Kód: I0103910Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno
Detailní popis produktu
Velmi intenzivní slámově žlutá barva. Už ve vůni výrazná mineralita pazourku pocity, vanilka, toasty a sladce kořeněné vůně. Pocit je elegantní, měkký, dlouhý a vydatný. Předkrmy, lehké první chody, bílé maso a rybí jídla, čerstvé a zralé sýry. Víno zrálo 5 měsíců na kvasinkách a dále 4 měsíce v malých dubových sudech s průběžnou battonaží. V roce 1951 se první členové spojili a založili unikátní vinařství, které od roku 1974 nese název Cantina Produttori del Gavi. Dnes má 95 členů po celém území Gavi DOCG. V posledních letech se uskutečnily významné investice do nejpokročilejší enologické technologie s cílem získat to nejlepší víno, protože „ z hroznů se samo o sobě nemůže stát víno". Moderní lisy, chladírny, nádrže na víno z nerezové oceli dvouúrovňový chladicí systém, dvojitý trubkový výměník tepla: tyto nástroje umožňují zlepšit přirozené vlastnosti skryté v hroznech. Přísná kontrola produkce a základní fyzikální principy jsou tajemstvím, které snižuje množství použitého oxidu siřičitého. Enolog Andrea Pancotti koordinuje každou fázi vzniku vína, od plánu sklizně hroznů až po plnění do lahví. Nařízení pro D.O.C.G. (kontrolované a zaručené místo) vína jsou velmi přísná a technologie ve sklepě umožňuje plně se s tím vyrovnat. Hygiena a teplota jsou pod kontrolou a pro každou jednotlivou nádrž má enolog úplnou a podrobnou sledovatelnost, aby mohl následně míchat vína, aby získal vína odpovídající různým štítkům vinařství. Vinařství vyrábí ročně téměř 350000 lahví. Tato produkce představuje 14% vína ve sklepě, protože zbytek se prodává neomezeně do vinařství v Piemontu, které pro spárování svých červených vín s vysokým výběrem potřebují bílé víno. Špičkový výrobce Gavi který dává svým vínům ovocný charakter s klasickou mineralitou v závěru. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.