

Detailní popis produktu
Společnost Gordon & MacPhail se zaměřuje jsme se na Single malt, Single barrel whisky.Společnost nakoupí vybrané sudy z vybraných palíren, nechají je ležet ve vybraných sudech a po čase usoudí, že je čas je nalahvovat. Proto na každé etiketě naleznete údaj, kdy byla whiska destilována a v jaké palírně, kdy byla nalahvována, jak dlouho a v jakém typu sudu ležela, kolik lahví bylo z daného sudu nalahvováno a jak by měla vonět a chutnat. Whisky od Gordon & MacPhail jsou nefiltrované, bez přídavků karamelu a bez ostatních blbostí (říkají No Nonsense) Je to prostě čistá kvalita. A díky faktu, že se jedná o klenoty z již neexistujících palíren, mají nesmírnou sběratelskou hodnotu.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Palírna GlenAllachie
V oblasti Speyside se palírna Glenallachie řadí mezi relativně nové provozy, jejíž založení se datuje do roku 1967. Po dvou desetiletích činnosti byla palírna dočasně uzavřena, avšak v roce 1989 obnovila svou činnost pod křídly společnosti Chivas Brothers. Přelomovým momentem pro palírnu se stal rok 2017, kdy ji zakoupil Billy Walker, dříve vlastnící palírnu BenRiach, společně s partnery, a začal se věnovat vývoji single malt whisky GlenAllachie.
Klíčové informace o palírně GlenAllachie:
- Správná výslovnost: glen•alla•key
- Region: Speyside
- Rok založení: 1967
- Vlastník: The Glenallachie Distillers Co.
- Produkční kapacita: 4+ miliony litrů
Za éry Chivas Brothers sloužila palírna převážně jako zdroj whisky pro míchané blendy, například pro Clan Campbell, který je jednou z nejprodávanějších blended whisky ve Francii. Single malt z Glenallachie se sporadicky objevoval u nezávislých stáčíren.
S příchodem nových vlastníků došlo k výrazným změnám. V roce 2018 byla uvedena na trh nová základní produktová řada a o rok později bylo otevřeno návštěvnické centrum palírny. Návštěvníci mohou vybírat z dvou typů prohlídek: The Wee, během které se prochází palírnou a degustuje tři druhy whisky, a The Connoisseur, jež nabízí rozšířený přístup do prostor palírny a degustaci pěti vzorků whisky.
Během prvního roku pod novým vedením vyprodukovala palírna 750 000 litrů alkoholu, z čehož 20% tvoří whisky z velmi kouřeného sladu (80 ppm). Nově destilovaný alkohol je plněn do sudů o síle 63,5%, 68% a 72%.