Herrenhof Lamprecht Sauvignon Blanc Silt & Kies 2021 13,5% 0,75 l

Kód: WH-4451
490 Kč 700 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

HERRENHOF LAMPRECHT
„Vyrůstal jsem na tomto panství. Znám tady každý čtvereční metr půdy. Proto jsem došel k názoru, že až začnu pěstovat hrozny a vyrábět z nich víno, chci získat výsledek odrážející to, co je tady, a nic jiného. Žádné zjemňování, přídavky, nic. Čistota. To je podle mě způsob, jak dostat maximum z Buchertbergu do sklenky vína! Není jiné cesty…”  Gottfried Lamprecht

Gottfried Lamprecht svá vína vyrábí dle vlastního konceptu kvality, sady pravidel, které nazývá Herrenhofská charta. Tato charta má deset pilířů:

  • Hrozny vín pochází pouze z Buchertbergu (absolutní záruka původu).
  • Ochrana rostlin a udržování půdy za účelem certifikované biologické produkce.
  • Snížení výnosu na maximálních 45hl/ha.
  • Charakteristiku roku musí být možné nalézt ve víně.
  • Fermentace pomocí přirozených kvasnic z vinice, plnění prvních vín nejdříve v září následujícího roku, začátek prodeje 1. listopadu.
  • Žádné používání přísad a látek určených k aromatizaci, sulfit pouze ve velmi malém množství, žádné používání koncentrace a strojů k frakcionaci.
  • Pozornost věnovaná tradičním vinařským metodám (zpět ke kořenům): kontakt s kvasnicemi a pokud možno nefiltrované plnění.
  • Zachování úrodnosti půdy a podpora půdního života.
  • Podpora rozmanitosti na vinicích (zvířata a rostliny).
  • 100 % bez genetického inženýrství.


Sauvignon Silt & Kies 
Typický Sauvignon Blanc, jaký roste v Buchertbergu. Brilantní a komplexní víno, které vzniká na lehce zvětralé pískovcové půdě se spoustou naplavenin a štěrku.

Má komplexní chuť s tóny angreštu, čerstvé trávy, zelených jablek a náznakem laku. 

Místo původu: Rakousko, Buchertberg
Vinařství: Herrenhof Lamprecht
Odrůda: Sauvignon Blanc
Vinice: strmé, na jih až jihovýchod orientované svahy
Stáří vinic: 3 a 15 let
Půda: třetihorní sediment – písek, vápencový pískovec, naplaveniny
Fermentace: 24 hodin v kontaktu se slupkami, pomocí přirozených kvasnic ve 300litrových dubových sudech z francouzského, maďarského a štýrského dubu
Zrání: poloviční Startin-sudy (300 litrů)
Filtrace: žádná
Možnost uskladnění do: 2032
Doporučená teplota při podávání: 10-12 °C ve velké sklenici (nepodávejte příliš studené a víno dekantujte)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: