Hruškovice
Hruškovice je ovocná pálenka vyráběná z kvalitních odrůd hrušek, oblíbená pro svou podmanivou vůni, jemnou chuť a čistotu. Pro výrobu kvalitní hruškovice jsou třeba zralé hrušky, které se nechají kvasit a pak se destilují. Pro dosažení nejlepší chuti se ředí vodou na obsah alkoholu 40 až 50% a někdy se přidává i čerstvé ovoce. Kvalitní pálenka má obsahovat jen destilát a vodu, bez přidání lihu.
Značky

Výrazná hruškovice z odrůdy Red Williams zrála 24 měsíců v sudu po cognacu. Reprezentuje spojení sladké hrušky a jemného doteku francouzské noblesy.

Dokonalá chuť červených williamsek ve spojení s mazlivým dozvukem cognacu. Boží destilát.

Tři hrušketýři – síla, elegance a chuťový charakter v dokonalé souhře. Balíček přináší tři unikátní tváře hruškovice. Každá jiná, všechny skvělé.

Hruškovice z odrůdy Williamsova je jedna z nejvyhledávanějších ovocných pálenek. Ve sklepeních starého mlýna při teplotě 15°C kvasí a zraje aromatická a chuťová paráda.

Zrání v sudech po whisky propůjčilo destilátu hloubku a zjemnilo jeho výraznou hruškovou chuť. Ve vůni je pro odrůdovou hruškovici nestandardně patrný hřebíček a vanilka.

Pálenka z hrušek muškatelek má sladkou chuť s typickou muškátovou kořenitostí. Je svérázná, silná a silně návyková. Stejné charakteristiky platí i pro aroma tohoto ušlechtilého, méně tradičního destilátu.

