Japonská Whisky
Japonská whisky se během několika posledních desetiletí stala celosvětově uznávaným a oblíbeným druhem whisky díky své preciznosti, inovaci a inspiraci skotskou tradicí.
Vznik japonské whisky
Výroba whisky v Japonsku začala na počátku 20. století, kdy dva průkopníci, Masataka Taketsuru a Shinjiro Torii, stáli u zrodu moderního japonského whisky průmyslu. Masataka Taketsuru studoval výrobu whisky ve Skotsku a přivezl do Japonska znalosti o tradiční skotské metodě výroby. Shinjiro Torii založil společnost Suntory a otevřel první komerční palírnu japonské whisky, Yamazaki, v roce 1923.
Tito dva muži položili základy moderní japonské whisky, přičemž jejich palírny (Suntory a Nikka) dodnes patří mezi nejvýznamnější výrobce.
Výroba japonské whisky
Japonská whisky se vyrábí podobně jako skotská whisky, ale s japonským důrazem na preciznost, detaily a přizpůsobení místním podmínkám.