Jasci & Marchesani Trebbiano d’Abruzzo DOC Biologico 12,0% 0,75 l
Kód: WH-2542Detailní popis produktu
Rodinné vinařství Jasci & Marchesani je příběhem plným kouzla a vášně, ve kterém se zkušenosti a moudrosti mužů a žen předávají už po generace. Závazek každého osobního doteku je tajemstvím neustálého zlepšování jejich produktů. Dějiny jejich rodiny a vína jsou neodmyslitelně spojeny s vášní pro zemi a společným přáním, aby ovoce rostlo láskou. Již téměř padesát let papá Sebastiano Jasci s velkým pracovním úsilím a odvahou a jeho žena Lucia Marchesani s úctou k tradici a okem k inovacím, vedou vinařství, řídíc se zkušenostmi a předvídavostí. V roce 1978 provedli v té době odvážnou změnu, tím, že si definitivně zvolili certifikovanou ekologickou cestu. Jejich synové Ludovico a Nicola se později plně zapojili do chodu vinařství a postarali se o pokračující růst a prestiž. Jejich 33 hektarů specializovaných vinic směřujících k jihovýchodu se brzy stalo synonymem pro hrozny vypěstované pouze ruční prací, pomocí organických materiálů z jejich farmy. Špičkový enologický proces a pečlivé dozrávání ve sklepech činí víno Jasci & Marchesani tím nejlepším dědictvím jejich otců. Celoživotní houževnatost v kombinaci s účinkem jemného mořského větru, který vytváří ideální prostředí pro vinaření je vedlo k výběru hroznů schopných vyjádřit plné bohatství terroiru. Vína vyrobená z těchto hroznů na místě s jedinečnou atmosférou, jenž dýchá vášní a historií, odpočívají v ocelových tancích a barikových sudech při ideální teplotě pro jejich výslednou dokonalost, vyváženost a upřímnost s jakou se objeví na vašem stole.
V prestižní publikaci “Ročník nejlepších italských vín 2014 zvolil odborník Luca Maroni vinařství Jasci & Marchesani nejlepším italským výrobcem v indexu příjemnosti”. Toto důležité uznání ctí práci celého vinařství. Získaná ocenění vín jsou jejich radostí a pozitivním svědectvím o tom, že jejich práce je uctívána a odměňována jak veřejností, tak i kritiky.
Suché bílé víno “Trebbiano” je velmi jemným, autentickým přírodním vínem s velmi přesvědčivým charakterem. Vyznačuje se lehkostí a snadnou pitelností.
Vinifikace probíhá při kontrolované teplotě 16°C . Zraje a odpočívá šest měsíců v ocelových tancích a další měsíce potom v láhvi.
Bylo dvakrát za sebou vyznamenáno na národní enologické soutěži Enolions 2014 a Enolions 2015 a dvakrát za sebou obdrželo diplom za zásluhy. V ročence nejlepších italských vín, kterou pravidelně vydává Luca Maroni je ročník 2017 na druhém místě s 93 body.
Prestižní světová soutěž DECANTER ocenila v roce 2014 a 2015 Trebbiano d’Abruzzo stříbrnou medajlí a vinařství Jasci & Marchesani jako jedny z nejlepších světových profesionálů. "Být na vrcholu světových bílých vín je pro nás velká čest a to nás vede k tomu, stále zlepšovat práci s našimi místními odrůdami." Nicola Jasci
Místo původu: Itálie, region Abruzzo, provincie Chieti, městečko Vasto
Vinařství: Azienda Agrobiologica Jasci & Marchesani
Biologický certifikát: IT-BIO
Označení: Trebbiano D.O.C. Biologico
Barva: slámově žlutá se zelenkavými odlesky
Odrůda: 100% Trebbiano d’Abruzzo
Vinice: část vinice Monteodorisio s celkovou rozlohou 7 hektarů, ležící na jihovýchodě v nadmořské výšce 200m na panoramatickém místě, kterému dominuje hrad z 15.století a část vinice Casalbordino (největší z jejich vinic) s celkovou rozlohou 17 hektarů, ležící ideálně na jihozápadě v nadmořské výšce 30m v malé kouzelné lokalitě plné přírodních krás. Podnebí je během celého roku mírné, ne příliš chladné zimy a horké léto se štědrým větrem od moře, vinice je obdělávaná dle biologických kritérií; sklízí se výhradně ručně Půda: jílovitá s výskytem oblázků
Roční produkce: cca 70.000 láhví
Chuť: krásně vyvážená, svěží lehká chuť s příjemnou minerální perzistencí
Vůně: velmi příjemná, jemná vůně bílých květů a citrusů se známkami tropického ovoce
Párování s jídlem: hodí se skvěle k různým předkrmům, mořským plodům a rybím pokrmům, těstovinám i sýrům
Doporučená teplota při podávání: 8°C
Životnost láhve: 2-3 roky od uvedení na trh
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.