Moulin a Vent Jean Paul Brun 0.75l
Kód: F0203111Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno
Detailní popis produktu
Intenzivní barva mezi hlubokou rubínovou a tmavou granátovou. Květinová a ovocná vůně, které dominují fialky, je podpořena náznakem třešní. Taninové, masité a jemně pikantní, Moulin-a-Vent se vyvíjí do komplexní chutě, která kombinuje vytříbenost a harmonii. Je charakterizována pozoruhodnou délkou. Výkonné třísloviny dominují. Má komplexní, hustou strukturu plnou dřeva a ovocných tříslovin, spolu s ostružinovým ovocem a nádechem kořeněné hořké třešně. Toto Beaujolais je vhodné k archivaci. Domaine des Terres Dorées se nachází v jižním Beaujolais, severně od Lyonu, v lokalitě známé jako „Region zlatých kamenů". Jean-Paul Brun, majitel stejnojmenného rodinného vinařství a vinař, hospodaří na asi 16 ha pozemku. Vinař se snaží o vinařství v tradičním „starosvětském" stylu Beaujolais a jeho vinifikace jsou trochu odlišné od většiny producentů v okolí. Zastává názor, že charakter Gamay je nejlépe podpořen nepoužíváním syntetických kvasinek, ale naopak původních kmenů z vinice. Beaujolais je, dle vinaře, nejlepší s nižší hladinou alkoholu, tudíž zde není potřeba zvyšovat cukernatost moštu a potažmo alkohol na 13 % umělým dodáním cukru, takže této možnosti nevyužívá. Beaujolais by mělo potěšit, být svěží, lehké, ovocné a delikátní pití. Vinař používá minimální dávky SO2, vína mohou obsahovat stopové zbytky CO2 z fermentace, což víno udržuje svěží, a filtrace je minimální. Přednosti beaujolais nejsou v parametrech šíře, velikosti a opulentnosti aromat, ale spíše v čisté svěžesti a ovocitosti. Větrný mlýn, který byl postaven v 15. století a který zhlíží na apelaci, které dal jméno, přestal sloužit k mletí zrní v polovině 19. století. Avšak nadále, ve výšce 258 metrů, sedí pyšně na kopci, jehož vrchol tvoří žula s manganem. Mangan zůstává a dává vínům jejich specifickou chuť Moulin-a-Vent. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.