Nikka Coffey Gin 47,0% 0,7 l
Kód: WH-2342Detailní popis produktu
Jedinečný japonský gin z dílny společnosti Nikka, jež je pověstná nejen vysokou kvalitou svých produktů, ale také inovativním přístupem k jejich výrobě. Neobvyklá destilační metoda propůjčuje ginu charakteristickou sametovou texturu a plné tělo. K výrobě se používá 11 botanicals, mezi kterými je vedle klasických ginových ingrediencí (jalovcové bobule, andělika, semínka koriandru) také jablečný mošt, japonský pepř sanšó a exotické citrusy z Japonska a Okinawy (juzu, kabosu, amanacu, hirami lemon), které jsou okamžitě patrné v chuti i vůni tohoto skutečně unikátního ginu. Odborný portál Whisky Exchange jej v roce 2018 vyhlásil destilátem roku, o rok později získal zlato na cenách World Gin Awards.
Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém gin, vodka a whisky Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Výsledná řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.
Vůně: Okamžitě patrné aroma citrusů (juzu, citronová kůra, pomeranče). Jemná vůně koření a jalovce.
Chuť: Zprvu sladší chuť doplňuje rychlý nástup exotických citrusových plodů, kůr i dužin. V závěru především sladkokyselé citrusy a koření (japonský pepř sanšó).
Doporučené podávání: Primárně koktejly, ale perfektní je i pro ty, kteří vyhledávají gin, jež si lze vychutnat také samotný. Skvěle se hodí k uzenému lososu a kombinuje s chutí jablek, limet, zázvoru a citronové trávy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lahve Ginu |
---|---|
ZEMĚ: | Japonsko |
OBJEM: | 0,7 l |
% ALKOHOLU: | 47 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Nikka vypráví příběh o tom, jak se popularita a receptura skotské whisky dostala až do Japonska. V roce 1918 zavítal mladý Japonec Masataka Taketsuru do skotského Glasgow. Jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, on se ale zamiloval do skotské whisky. Stal se prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Po návratu do rodného Japonska v roce 1934 zde ve městě Yoichi vybudoval první palírnu whisky. Tak se zrodila špičková japonská whisky Nikka se skotskými kořeny.