Nikka Coffey Vodka 40,0% 0,7 l
Kód: WH-2341Detailní popis produktu
Japonská značka Nikka byla po řadu let známá především jako výrobce prémiových whisky. Nedávno se však rozrostla o nové produkty, které staví na mnoha letech zkušeností s destilací bílých spiritů a míchání whisky. Nikka Coffey Vodka dokonale zachycuje neobyčejně jemnou chuť destilátů na bázi kukuřice a pšenice, které v palírně Mijagikjó vznikají na vzácném Coffeyho destilačním zařízení. Oba jsou posléze pečlivě blendovány a výsledný produkt nakonec prochází minimální filtrací přes březové uhlí. To vodce Nikka Coffey dodává její průzračnost, precizní vyváženost a jemnou texturu. V roce 2018 získala Nikka Coffey Vodka na cenách International Spirits Challenge zlato.
Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém vodka, gin a whisky Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Výsledná řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.
Vůně: Jemná a sofistikovaná s náznaky citrusů (čerstvá citronová a grepová kůra). Na pozadí sladké, krémové tóny.
Chuť: Bohatá, jemná. Sladkost, citrusy, náznak koření a obilnin. V závěru pokračující sladkost se špetkou kyselosti citronové kůry.
Doporučené podávání: Samotná, s ledem, v koktejlech. Skvěle se doplňuje s chutí artyčoků, fíků, pepře, grepu nebo lanýžů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | VODKA |
---|---|
ZEMĚ: | Japonsko |
OBJEM: | 0,7 l |
% ALKOHOLU: | 40 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Nikka vypráví příběh o tom, jak se popularita a receptura skotské whisky dostala až do Japonska. V roce 1918 zavítal mladý Japonec Masataka Taketsuru do skotského Glasgow. Jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, on se ale zamiloval do skotské whisky. Stal se prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Po návratu do rodného Japonska v roce 1934 zde ve městě Yoichi vybudoval první palírnu whisky. Tak se zrodila špičková japonská whisky Nikka se skotskými kořeny.