OVOCNÉ DESTILÁTY, Strana 4
Značky

Zrání v sudech po whisky propůjčilo destilátu hloubku a zjemnilo jeho výraznou hruškovou chuť. Ve vůni je pro odrůdovou hruškovici nestandardně patrný hřebíček a vanilka.

Mikroskopická série 54 lahví, která vznikla tradičním předvařením kdoulí, následným kvašením a destilací.

Kdyby na tuto láhev psal recenzi A. Einstein, vypadala by zhruba tak: BK = de2. Tedy: Banánovice Kuželov = dokonalá exotika na druhou.

Family Reserve zrála v sudu dlouhých 15 let, což se výrazně propsalo do její chuti.

Čtvrtý díl naší experimentální série destilátů. Tentokrát jsme vypálili jablečný cider.

Kvasná malinovice je vzácnost, kterou v limitované edici připravil Zámecký ovocný lihovar.

První kdoulovice, kterou v Zámeckém lihovaru Blatná pálili. Je to velmi vzácná pálenka, ať už z pohledu získání surovin, tak náročnosti na výrobu kvasu.

Speciální odrůdová jablkovice z edice Blatenských destilátů je vyrobena z odrůdy Golden delicious.

Blumovice je jedna z velmi neobvyklých pálenek, na které na trhu málokdy narazíte.

Ušlechtilý destilát z vína burgundských odrůd, který po destilaci zrál v nerezovém tanku po dobu více než 1 roku.

Delikátní, harmonický a ušlechtilý destilát z vína odrůdy Frankovka.

Lihovar pomalu ještě ani nevznikl a díky této višňovici hned začal sbírat ocenění. 19/20 bodů znamenalo titul a rakouskou cenu Das Goldene Stamperl.

