Petit Cheval Blanc 2018 0.75l

Kód: F0107411
5 989 Kč
Skladem (5 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Druhé víno světoznámého vinařství Cheval Blanc se projevuje velkou dávkou ovocnosti, avšak na rozdíl od svého většího bratra je toto víno vyrobeno z mladších vinic a není tedy tak plně koncentrované. Má velmi krásné hladké taniny a charakter spíše ostružin, černého rybízu. Odhaluje mírný přechod mezi brusinkami a černými třešněmi,spolu se střením tělem a jemnou plyšovou textůrou. Skvělé víno, které Vám vydrží řadu let. V podstatě nenajdete nepovedený ročník. Historie Château se píše od roku 1832, kdy rodina Ducasse odkoupila 15 hektarů od tehdy mnohem slavnějšího a většího vinařství Ch. Figeac. Těchto pár hektarů stálo u zrodu vinařství, které je dnes mnohými označováno jako nejlepší v apelaci Saint-Emilion. V roce 1871 zámek čítal již 41 hektarů rozložených od Ch. Figeac až po slavné Pétrus. Rodině zůstal až do roku 1998, kdy byl odkoupen baronem Bernardem Arnauld, předsedou sklupiny LVMH a správcem vinařství byl jmenován Pierre Lurton. V roce 2011 prošlo vinařství rekonstrukcí a sklepy byly renovovány. Bez nadsázky můžeme říct, že v současné době se jedná o jedno z nejmodernějších vinařství světa. Sklepy navrhnul a postavil známý architekt, pan Christian de Portzamparc, nutno říci že jejich linie a křivky jsou opravdu impozantní. Vína z Ch. Cheval Blanc vynikají svou smyslností. Terroir je tvořeno třemi bloky - na jedné straně se dotýká apelace Pomerol a je pro ni typické, na druhé straně se jedná o klasické podloží Saint-Emilionu a na té třetí jsou to garonské štěrky. Vinice mají průměrné stáří 45 let, ale některé hlavy odrůdy Cabernet franc jsou až 100 let staré! Vinifikace probíhá v 52 kádích, což umožňuje pracovat s každou parcelou odděleně. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: