Plantation Black cask 2018 Barbados & Fiji 0.7l

Kód: RU028375
Detailní informace
Položka byla vyprodána…
1 440 Kč
Momentálně nedostupné

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Black Cask je původně určen pouze pro Německý trh. V aktuální, již třetí verzi Barbados & Fiji. V současné době se prodává také v Dánsku, Česko a Slovensko jsou třetí zemí na světě, kde můžete tento unikátní rum oficiálně zakoupit. Je nám ctí, že se podařilo vyjednat prodej takhle vyjímečného a limitovaného rumu i pro naše ctěné zákazníky a klienty. Plantation Black Cask je směs ze dvou zemí, Barbados a Fiji. Nejprve zrají v domovské destinaci různou dobu v sudech po Bourbonu. Následně se transportují do Francie region Cognac, kde jsou uskladněny ( ostatně jako většina produktů Plantation ) v malých sudech po koňaku po dobu až 24 měsíců. Následně probíhá míchání ( blending ) do finálního poměru a již jako hotová směs puteje tenhle unikát opět na dobu 5 - 6 měsíců do opravdu hodně vypálených ( odtud název Black Cask ) čerstvých dubových sudů. Celý tento náročný proces staření se nazývá Double Aging či Triple Aging.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.

Alexandre Gabriel

Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).

Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.

Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.

V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.

Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.

Mohlo by Vás zajímat