Plantation Isle of Fiji 40,0% 0,7 l
Kód: WH-3993Detailní popis produktu
Isle of Fiji je óda na přírodní krásu ostrova Fiji, jeho bujné džungle a křišťálově čistých zátok. Rum vzniká tradičními postupy z místní cukrové třtiny a prochází dvojitým zráním na Fiji a ve Francii. Vyniká hřejivými tóny exotického ovoce a rozinek. Původ: Fiji: RUM Co. Of Fiji Distillery (melasa, kotlíková a kolonová destilace). Tropické zrání: 2-3 roky v sudu po bourbonu. Kontinentální zrání: 1 rok v sudu po koňaku Ferrand. Aroma: intenzivní, zprvu s tóny melasy a hrušek, postupně ovocnější, s tóny jablek, banánů, angreštu, a pikantnější, s náznaky muškátového oříšku a vanilky a nádechem kouře na konci. Chuť: bohatá a kulatá chuť, která navazuje na vůni ś tóny vanilkového karamelového fondánu, medu, zázvoru a ovocnými tóny švestek a kokosu. Závěr: velmi dlouhý, s náznaky sušených banánů, bourbonu a nového koření. Doporučené podávání: vynikající k čistému popíjení.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.
Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).
Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.
Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.
V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.
Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.