Plantation sc.2021 Australia 2007 gB 49.3%0.70l

Kód: RU028333
Detailní informace
Kategorie: Lahve Rum
EAN: 3460410529459
4 065 Kč
Skladem u dodavatele (>5 ks)

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Destilovaná v roce 2007, Plantation Australia nejprve zrála 13 let v bývalých bourbonových sudech ve sklepích Beenleigh Artisan Distillery. 21 sudů vybraných Alexandrem Gabrielem se poté vydalo na námořní plavbu do Javrezacu ve francouzské oblasti Charente, kde rum zrál další rok ve francouzských dubových sudech Maison Ferrand. Ve stylu Plantation signature tato technika dvojitého stárnutí zdůrazňuje velmi expresivní a komplexní chuť tohoto 14letého australského rumu. Austrálie vyrábí cukrové třtiny eau-de-vie téměř 150 let, čímž si získala své právoplatné místo na světové rumové mapě. Destilovaná v Pot Still, skvělá aromatická komplexnost Plantation Australia 2007 vděčí za svou osobnost kvasinkám používaným během fermentace. Destilát se nejprve kvasí po dobu 12 dnů pomocí Schizosaccharomyces pombe, velmi vzácného droždí ve světě rumu. Poté následuje třídenní fermentace se Saccharomyces cerevisiae.

Doplňkové parametry

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.

Alexandre Gabriel

Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).

Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.

Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.

V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.

Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.

Mohlo by Vás zajímat