

Detailní popis produktu
První tropické zrání probíhalo na Jamaice v Clarendon Distillery 11,5 let a v Long Pond Distillery 11 let v sudech po bourbonu. Ve Francii dále zrál rum z Clarendon Distillery 1 rok v sudu po cognacu Ferrand a rum z Long Pond Disttlery zrál v sudu po cognacu Ferrand ještě o půl roku déle.Následně šla výsledná směs ještě na 6 měsíců do 225l akáciového sudu po Sauternes , který rumu předal medový nádech s bílými květy. Plantation Single Cask je striktně limitovaná edice " single cask " určená pouze pro vybrané trhy. V České republice je k dispozici pouze omezené množství lahví. Destilérie: Clarendon Distillery a Long Pond Distillery Destilace: Clarendon - Vendome Double retort / Long Pond -John Dore Double retort surovina: melasa kvašení: Clarendon - 4 až 6 dní / Long Pond - 2 týdny Volatile Substances : 358 g/HL AA; Esters : 87 g/hL AA Dosage : 0 g/L Cane sugar caramel E150a (% volume) : Between 0% and 0.1%Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.
Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).
Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.
Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.
V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.
Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.