Plantation Single Cask 2021 Jamajka 1998 0.7l

Kód: RU000129
Detailní informace
Položka byla vyprodána…
4 395 Kč
Momentálně nedostupné

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Prémiová řada rumů Plantation Vintage tvoří kolekci toho nejlepšího z celého Karibik. Ucelená řada nabízí pečlivě vybraný a ucelený komplet, který je vhodný jak do soukromích barů nebo sbírek, tak do profesionálně provozovaných veřejných barů. Rumy Plantation vyrábí společnost Cognac Ferrand, což je zárukou té nejvyžší jakosti a kvality bez kompromisů. Řada světových ocenění dokládají tuto skutečnost. Tento Plantation Bourbon Cask Finish je ročník melasový rum z roku 1998, vyráběný palírnou Long Pond na Jamajce. Melasa prošla obzvláště dlouhou fermentací v délce jednoho týdne, než byla destilována v destilačních přístrojích Blair. Rum poté strávil 20 let na místě v sudech z bourbonského dubu, následovaly 2 roky ve Francii v Château de Bonbonnet v sudech po koňaku Ferrand. Třetí fáze zrání mu poskytla dalších 10 měsíců v sudu z amerického dubu, který obsahoval bourbon Bardstown Fusion Series. Stáčení tohoto unikátního sudu bylo provedeno v roce 2021. Každá láhev je očíslována.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.

Alexandre Gabriel

Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).

Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.

Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.

V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.

Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.