Plantation Single cask 2022 Jamaica 2009 0.7l

Kód: RU028387
Detailní informace
Položka byla vyprodána…
2 965 Kč
Momentálně nedostupné

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Vůně: Intenzivní, velmi ovocná na pomeranči, přezrálém banánu, vařené hrušce, lesních plodech, pudinku, včelím vosku a kokosovém oleji s nádechem pižma, také květinovým a bylinkovým funkem. Chuť: Suchá a docela funky s lakem, tropickým ovocem, zeleným jablkem, hroznovým vínem, s kořenitými tóny muškátového oříšku, skořice a fazolí tonka, také briošky a čokolády. CHARACTERISTICS Category : Single cask 2022 - Limited Edition ABV : 53% Origin : Long Pond Distillery Raw material : Molasses Fermentation : 1 week Distillation : Pot still Year of distillation : 2009 Tropical Ageing : 8 years in Bourbon casks Continental Ageing : 4 years in Ferrand casks Further maturation : Finished 7 months in Spanish Orange wine cask Volatile Substances : 866 g/hL AA Esters : 172 g/hL AA Dosage : 0 g/L Cane sugar caramel E150a (% volume) : None

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.

Alexandre Gabriel

Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).

Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.

Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.

V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.

Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.