Plantation Xaymaca Special Dry 43,0% 0,7 l
Kód: WH-3992Detailní popis produktu
Xaymaca Special Dry ztělesňuje charakteristický jamajský styl se 100 % kotlíkovými rumy a intenzivní chutí, která zachycuje legendární "jamajský funk", pro nějž jsou typické tóny černého banánu, flambovaného ananasu a kouře.
Původ: Jamajka: destilerie Clarendon & Long Pond (melasa, kotlíková destilace).
Tropické zrání: 1-3 roky v sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 1 rok v sudu po koňaku Ferrand.
Aroma: komplexní, lehce kouřová a masitá vůně s ovocnými a bylinnými tóny a stopami pečiva, vanilky, vařeného banánu, pomerančové kůry a ananasu.
Chuť: suchá, s květinovými a ovocnými tóny růžové vody, hrušek, hroznů, meruněk a jablek, ke kterým se přidávají tóny kokosového mléka, nového koření, chleba a ořechů.
Doporučené podávání: vynikající k čistému popíjení nebo v koktejlu Xaymaca Collins (50 ml rumu Xaymaca, 20 ml citronové šťávy, 20 ml cukrového sirupu, doplnit sodou).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.
Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).
Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.
Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.
V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.
Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.