Plantation XO 20th Anniversary 40,0% 0,7 l
Kód: WH-5102Detailní popis produktu
Výrobce: Plantation
Původ: Barbados / Země lahvování: Francie
Destilerie: West Indies Rum Distillery
Způsob destilace: Pot Still / Column Still
Doba zrání: 10 - 15 let
Obsah alkoholu: 40%
Zrání: Sudy po bourbonu a soudky po Pierre Ferrand XO Grande Champagne
Popis: Rum vytvořený k 20letému výročí Alexandra Gabriela v pozici master blendera. Vzniká z velmi starých rumů charakteristických pro Barbados a sklízí úspěchy i po více než 10 letech, které uplynuly od jeho představení. Původ: Barbados: West Indies Rum Distillery (melasa, kolonová a kotlíková destilace). Tropické zrání : 8-15 let v sudu po bourbonu. Kontinentální zrání: 2-10 let v různých sudech, včetně nových sudů z bílého dubu, sudů po bourbonu a sudů po koňaku Ferrand, vypálených do různých stupňů. Aroma: úžasné květinovo-ovocné aroma, obohacené o tóny vanilky, kakaa a mléčné čokolády. Chuť: lehce nasládlá, s tóny skořice, melasy, vánočního koření, rumových čokolád a sušenek. Doporučené podávání: ideální k čistému popíjení, výborný také pro Old Fashioned.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.
Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).
Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.
Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.
V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.
Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.