Planteray Black cask Barbados & Paraguay 0.7l
Kód: RU054000Detailní popis produktu
Jubilejní 10. ročník série Black Cask představuje speciální edici, kterou tvoří rumy z Barbadosu a Paraguaye, které prošly charakteristickým dvojitým zráním, jež dodává komplexitu, eleganci a jemně kouřové tóny. Jedná se o blend kotlíkových a kolonových rumů vyrobených z melasy a třtinového medu. Po destilaci na Barbadosu (Stade's West Indies Rum Distillery) a v Paraquayi (Fortin) rum několik let zrál v zemích svého původu v sudech z bílého dubu. Poté byl převezen do jihozápadní Francie, kde byl umístěn do silně vypálených dubových sudů po koňaku Ferrand, které mu dodaly jemné kouřové tóny. Chuťově vyvážený rum s elegantními tóny ovoce a koření byl lahvován o síle 40 %. Vůně: tropické ovoce s tóny koření, karamelu, kokosu, vanilky a lískových s náznakem skořice, kakaa a perníku. Chuť: kulatá a ovocná, směs sladké melasy a kandovaných malin. Závěr: bohatý, s přetrvávajícími tóny sladké kávy, kokosu, muškátového oříšku, skořice, rozinek a švestek.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.
Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).
Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.
Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.
V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.
Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.