Planteray Cut & Dry 40,0% 0,7 l
Kód: WH-4910Detailní popis produktu
Planteray Cut & Dry představuje dokonalou harmonii 100% barbadoského řemeslného rumu a dužiny místních kokosových ořechů.
Kokosové ořechy od místních farmářů se sklízí ručně. Jejich dužina se rozkrájí a nechá přirozeně usušit, aby si zachovala intenzivní kokosovou chuť. Poté se zčásti naloží do nestařeného rumu vydestilovaného v koloně a zčásti do rumu vydestilovaného v kotlíku. Nakonec se infuze smísí s rumem stařeným až 3 roky. Při výrobě se kokosem opravdu nešetří – na jeden litr rumu připadá jeden celý kokosový ořech.
I vzhledem ke spotřebě kokosových ořechů se Planteray Cut & Dry vyrábí v omezeném množství.
Aroma: intenzivní tóny kokosové dužiny s tóny vanilky, skořice a nádechem sezamového oleje.
Chuť: kulatá, navazuje na aroma a přidává kokosové mléko, vanilku, banán, zelený zázvor s jemným nádechem melasy a čerstvých bylinek.
Závěr: velmi dlouhý s tóny kokosu, pepře a vanilky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Alexandre Gabriel vytváří rumy, které dokážou zachytit tzv. terroir - tedy jedinečnost oblasti, kde byly vyráběny. Pečlivě vybírá výjimečné sudy z palíren, které charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a přírodní podmínky dané oblasti.
Díky jeho práci se Plantation stala jednou z nejuznávanějších značek rumu na světě a sám Alexandre Gabriel byl oceněn jako nejlepší rumový master blender na světě (Golden Barrel Award, Londýn 2012).
Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání - nejdříve jsou uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu, kde získají tóny vanilky a kokosu a přibližně 7 % rumu se ztratí andělskou daní. Poté jsou sudy převezeny do Francie, kde jsou uloženy k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá Alexandre Gabriel vlastní metodu "Petites Eaux", kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou, která se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.
Po dokončení zrání jsou rumy finálně blendovány nebo lahvovány podle precizní metody domu Maison Ferrand.
V březnu 2017 Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a získal třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, což otevřelo cestu ke mnoha skvělým budoucím rumům díky přístupu k raritnímu destilačnímu zařízení a rumovému archivu datovanému až do roku 1893.
Pojďte ochutnat vzorky a láhve jedné z nejúspěšnějích rumových značek současnosti - Plantation.