Plumbago Planeta 0.75l
Kód: I0306250Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno
Detailní popis produktu
Zraje 8 měsíců v použitých dřevěných sudech, 6 měsíců v lahvi. Bohatá vůně červeného ovoce s aroma švestek a zralých ostružin, které jsou typické pro vína Nero d'Avola ze západní Sicílie. Typická a kulatá chuť s tóny kakaa, podpořená měkkými tříslovinami. Dobře se kombinuje se středomořskou kuchyní a jídly jako lasagne „cacate", vepřové grilované karbanátky, grilovaný steak z tuňáka nebo špagety s bylinkami. Planeta je starobylá rodina španělského původu. První zmínky se datují do roku 1585, kdy se Michele narodil syn Nicolao, který zdědil pozemky a vinnou révu u Partanny. O nějaký čas později v roce 1694 Giovanni Pietro dostal jako věno pozemky a Pevnost Ulmo v Sambuca di Sicilia.Slavné sicilské vinařství bylo založeno v roce 1995. Je producentem postaveným na dlouhé zemědělské tradici. Jeho počátky se datují kolem roku 1500, kde již po 17 generací hospodaří mezi Sambuca di Sicilia a Menfi. V současnosti obhospodařuje šest různých vinařských teritorií Sicílie s celkovou plochou 363 hektarů vinic. Ulmo v Sambuca di Sicilia, Dispensa v Menfi, Dorilli ve Victoria, Buonivini v Noto, Feudo di Mezzo na Etně v Castiglione di Sicilia a poslední La Baronia v Capo di Milazzo. Současníci Alessio, Francesca a Santi Planeta vkládají do tohoto projektu svou veškerou životní energii, hluboce zakořeněnou již po celé generace v této rodině. Úspěch započatý Diegem Planetou, považovaným také vůdčí postavou a obroditelem sicilského vína nadále rozvíjí i současní následníci, kteří si vytyčují stále velmi ambiciózní cíle se stálým ohledem na dodržení vysoké kvality jejich produktů. Alessio Planeta, bratranec Francesky, působí jako hlavní enolog. Francesca je zodpovědná za míchání a hledání optimálního cuvée, ale její hlavní starostí je obchod a marketing. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.