Botran GUATEMALANA Oak Rare Blend 0,04l 40%

Kód: 776
Limitka Miniatura
Značka: Botran
249 Kč 6 225 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)
  • Spiced rum
  • Guatemala
  • 8-25 let
  • 7140 lahví

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Popis: Guatemalský rum Botran se vyrábí z panenského medu z cukrové třtiny a jde o produkt s chráněným označením původu AOC „Ron de Guatemala“.

Botran Rare Blend Guatemalan Oak je limitovanou edicí, která vznikla k výročí 80 let od založení značky Botran. Představuje speciální výběr rumů z archivů značky, které byly na závěr uloženy do sudů z guatemalského dubu, vyrobených exkluzivně pro Botran.

Edice se skládá z rumů 8-25 let starých. Rumy prošly dynamickým zráním v 5 různých sudech: sudech po americké whiskey, znovu vypálených sudech po americké whiskey, sudech po sherry ze Španělska, sudech po portském z Portugalska a na konec sudech z guatemalského dubu.

Barva: tmavě mahagonová
Aroma: intenzivní dřevitá, charakteristická pro guatemalský dub, tóny vanilky, ořechů, jemné tóny bobulí a koření
Chuť: tóny dubu a vypáleného dřeva, vanilky, ořechů, jemných bobulí, tóny karamelu a koření

Rum byl lahvovaný bez použití studené filtrace. 

Recenze na webu RumRock - Ron Botran Rare Cask

Doplňkové parametry

Kategorie: Rum miniatury
DRUH: Single Modernist Rum
ZEMĚ: Guatemala
DOBA ZRÁNÍ: 25 YO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rum Botran

pocházející z guatemalské destilérky stejné jako Zacapa, je vytvářen pomocí metody solera, při které se kombinují rumy různých věkových kategorií. Nejstarší leží na spodku, zatímco ty nejmladší se nacházejí nahoře. Postupně se přidávají další rumy, až vznikne konečná směs. Botran se vyznačuje jemnou chutí s tóny vlašských a pekanových ořechů, která skvěle doplňuje kouření doutníků. Unikátnost guatemalských rumů spočívá v jejich destilaci ze sirupu cukrové třtiny, na rozdíl od tradiční melasy či čerstvé třtinové šťávy.