Rum Barbancourt 5 Stars 8yo gB 43%0.70l

Kód: RU004100
Detailní informace
1 073 Kč
Skladem u dodavatele (5 ks)

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

V roce 1862 se začal na Haiti destilovat nápoj zvaný rum po stejnojmeném majiteli. S použitím metody dvojité destilace, kterou znal z domovské Francie, a s využitím veškerých znalostí z výroby špičkového koňaku, vydestiloval unikátní produkt mimořádné kvality. Magické stárnutí rumu Barbancourt probíhá v dubových sudech o objemu až sedm hektolitrů, které jsou vyrobeny ze dřeva dovezeného z Francie (Limousin). Barbancourt Réserve Spéciale Five Stars je destilovaný ze sirupu z cukrové třtiny nebo melasy (podle dostupnosti) a nabízí dobře vyváženou hladkou chuť vanilky provoněnou dýmem z vypalovaného dubového dřeva. Vynikající je s kapkou vody nebo kostkou ledu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

V roce 2010 zasáhlo zemětřesení v Haiti lihovar Barbancourt těžce. Nicméně po čtyřech měsících byla činnost obnovena, což dokládá jeho schopnost přežít v náročných situacích. Po smrti Thierryho Gardère, který vedl společnost po dobu 27 let, vypukl právní spor mezi členy rodiny. Mezinárodní arbitráž následně přiřkla plnou kontrolu nad firmou Barbancourt Delphine Gardère, která odkoupila zbývající rodinné podíly. Delphine, pátá generace Gardère na čele Barbancourt a druhá žena ve vedení, dokázala přivést značce Barbancourt moderní a mezinárodní rozměr.

Dnes společnost Barbancourt zaměstnává přes pět set lidí a spolupracuje s téměř třemi tisíci farmáři, kteří dodávají cukrovou třtinu do lihovaru. Barbancourt je také patronem neziskové nadace Barbancourt Foundation, která podporuje komunitu prostřednictvím projektů v oblastech vzdělávání, zdravotnictví, ochrany životního prostředí, kultury a umění.

Lihovar Barbancourt se nachází jen čtyři kilometry od Port-au-Prince Bay, obklopen cukrovou třtinou. Používá nejnovější technologie ke snížení emisí a energetické spotřeby. Základ rumové výroby v Barbancourt je studená a dešťová voda. Přibližně deset procent cukrové třtiny pochází z pozemků společnosti, které jsou v sousedství lihovaru. Zbytek pochází od tisíců zemědělců, většinou do padesáti kilometrů od lihovaru.