

Detailní popis produktu
Výroční edice rumu, která byla uvedena na trh jako oslava 75 let od založení společnosti Botran. Dnes je Botran Ron Anejo symbolem Guatemaly. Botran nikdy nepřestal ve vylepšování rodinného receptu na výrobu toho nejlepšího rumu. Přírodní podmínky, které vládnou v Guatemale, umožňují pěstování cukrové třtiny, pozdní zrání, z třtinové šťávy se nechá vypařit voda, tak vznikne med cukrové třtiny, který je následně fermentován za použití vlastního druhu kvasnic. Mladé a staré rumy se mísí během stárnutí systémem solera. Je to dlouhý a pečlivý proces, který je vylepšován z generace na generaci. Výrazný rum s tóny vanilky, koření, červeného ovoce a dubu. Na patře sladký s meruňkovou příchutí. Základ tvoří až třicetileté rumy ze soukromých rodinných rezerv, jejichž komplexní vlastnosti vycházejí z toho, že postupně procházely sudy z bílého dubu po americké whiskey, vypalovanými sudy a sudy, ve kterých zrálo sherry, portská vína či kvalitní jihoamerická vína. Dárkové balení obsahuje ještě dvě menší lahvičky se zcela výjimečnými rumy, které lze míchat s tím hlavním. Pomocí tohoto setu tedy můžete probudit svou kreativitu a pokusit se doladit rum dle svých představ. Bylo vyrobeno jen 9.972 lahví.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rum Botran
pocházející z guatemalské destilérky stejné jako Zacapa, je vytvářen pomocí metody solera, při které se kombinují rumy různých věkových kategorií. Nejstarší leží na spodku, zatímco ty nejmladší se nacházejí nahoře. Postupně se přidávají další rumy, až vznikne konečná směs. Botran se vyznačuje jemnou chutí s tóny vlašských a pekanových ořechů, která skvěle doplňuje kouření doutníků. Unikátnost guatemalských rumů spočívá v jejich destilaci ze sirupu cukrové třtiny, na rozdíl od tradiční melasy či čerstvé třtinové šťávy.