Rum Botran Reserva blanca 1l
Kód: U5000019Detailní popis produktu
Od cukrové třtiny až po finální kapku v lahvi; všechny procesy při výrobě rumů Botran probíhají v Guatemale, a díky tomu Botran nese chráněné označení Protected Designation of Origin (PDO). Zároveň se může pyšnit tím, že jako první výrobce rumu na světě získal certifikát udržitelnosti na celý výrobní proces. Ochrana guatemalské krajiny, podpora zalesňování deštných pralesů, využívání obnovitelných zdrojů energie, recyklace vody či podpora místních lidí - za tím vším si značka stojí. K výrobě rumů Botran se používá panenský med ze šťávy cukrové třtiny (ne melasa), přičemž rum není nijak doslazován. Pomalá fermentace trvá 100-120 hodin za pomoci 100% přírodních kvasinek z ananasu, které dodávají rumům Botran tu pravou guatemalskou energii. Dynamické zrání probíhá unikátním systémem solera v různých typech sudů, jejichž poměr se pro jednotlivé rumy liší: v nevypálených a vypálených sudech po americké whiskey, sudech po sherry či portském víně. Za každým skvělým rumem stojí maestro ronero. V případě Botranu je to maestra ronera Magda López, která má s guatemalským rumem již 29 let zkušeností. Botran Reserva Blanca je komplexní blend bílých rumů, které zrají 3 až 8 let v nevypálených a středně vypálených sudech po americké whiskey. Čirou barvu získává filtrací přes uhlíkové filtry. Vůně: hladká a vyvážená s tóny vanilky, vypáleného dřeva a sušeného ovoce. Chuť: příjemná, výrazná a pro bílý rum neobvykle komplexní s tóny citrusů a vanilky. Závěr: citrusový a dřevitý.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rum Botran
pocházející z guatemalské destilérky stejné jako Zacapa, je vytvářen pomocí metody solera, při které se kombinují rumy různých věkových kategorií. Nejstarší leží na spodku, zatímco ty nejmladší se nacházejí nahoře. Postupně se přidávají další rumy, až vznikne konečná směs. Botran se vyznačuje jemnou chutí s tóny vlašských a pekanových ořechů, která skvěle doplňuje kouření doutníků. Unikátnost guatemalských rumů spočívá v jejich destilaci ze sirupu cukrové třtiny, na rozdíl od tradiční melasy či čerstvé třtinové šťávy.