Ruotker's Ruediger II. 43,3% 0,7 l
Kód: WH-4724Detailní popis produktu
Se svým tátou zkušeným palírníkem destiluje David Gölles whisky v jejich rodinné palírně Manufaktur Gölles od roku 2003. Vždy jim záleželo na tom, aby zpracovávali především odrůdy obilí, které rostou na polích regionu Riegersburgu.
Protože se nejedná o oblast, kde se pěstuje ječmen, bylo jim od začátku jasné, že jejich cesta nepovede směrem k jednosladové whiskey, ale že se svou rozmanitostí surovin přiblíží spíše bourbon whiskey. Destilovali kukuřici, žito, špaldu, ječmen, pšenici, ale také oves, pohanku a proso.
V posledních několika letech již převzal otěže destilace whisky David sám. Nyní si vybírá své oblíbené suroviny a sudy jako palírník i jako blender.
Hra s různými sudy je podstatnou součástí jeho práce. V současnosti má ve sklepích přes 40 různých typů sudů a stále přibývají nové. Není nic, co by ho nezaujalo, a stojí mu zato všechno vyzkoušet.
Kromě klasických dubových sudů z Francie, Ameriky, Rakouska nebo Balkánu jsou to také sudy po sherry, portském víně a různé sudy po víně. Portfolio doplňují například také sudy po tequile, nebo mezcalu.
Ruotker's Ruediger II.
V srdci Štýrska se na vyhaslé sopce tyčí majestátní Riegersburg. Poprvé je zmiňován v listině z roku 1138 jako hrad Rüdiger Ruotkerspurch. Název této whisky je poctou "Rüdigerovi von Hohenberg", který ve 12. století postavil první opevnění na ochranu obyvatelstva v místě dnešního Riegersburgu.
Ruediger II. je směsí pěti odrůd obilí kukuřice (přibližně 60%), žito (20%), ječmen, špalda a pšenice. Měkké, čokoládové tóny kukuřice a pšenice se setkávají s plnou, kořeněnou chutí ječmene a špaldy.
Při zrání byly použity následující sudy: nový americký bílý dub (= americký bílý dub, první plnění, 190 l), americký bílý dub (= americký bílý dub, druhé plnění, 190 l), francouzské sudy (225 l), sudy po sherry (250 l), sudy po sherry (600 l). Doba zrání byla 4-15 let.
Chuťový profil zahrnuje jemné kukuřičné tóny (popcorn, karamel a hořká čokoláda), silnou, kořeněnou žitnou vůni (káva, pražená aromata, živý a bouřlivý závěr) obilné tóny špaldy a pšenice (připomínající čerstvě upečený chléb) a kořeněnou vůni ječmene. Bouřlivé žito potom poskytuje silný, dlouhý závěr.
Několik složek zrálo v sudech po sherry, avšak chuť sherry není v žádném případě dominantní, ale jen velmi jemná v pozadí.
Asi 10 % směsi tvoří mladá žitná whiskey (4 roky zrání), dodává ovocnou chuť a živost na patře.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.