Sassicaia Guidalberto San Guido 0.75l
Kód: I0306903Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno
Detailní popis produktu
Má barvu temného rubínu s pevnou viskozitou. Voní po černém rybízu, přezrálých třešních a čokoládě. Chuť je kulatá, měkká, plná, ale přesto velice jemná. Velmi dobrý ročník, který pozitivně ovlivnil vína roku 2015. Po mírně deštivé zimě, vegetativní vliv začal ve druhém dubnovém týdnu s příchodem jara a vyšších teplot. Jarní déšť pomohl hodně vegetaci a zajistil zásobování vodou pro následující léto. Bujaré kvetení skončila koncem května. V červnu a v polovině července byly teploty nad sezónním průměrem, ale ke konci července, díky dlouhému deštivím dnům se teploty opět snížily a vrátily se do vyhovujících pro vinnou révu. Díky Dešti se vinná réva mohla vyhnout fyziologickému stresu. Dobrý teplotní rozsah mezi dnem a nocí, ke kterému došlo od konce srpna, pomohl k optimálnímu fenolickému zrání hroznů. Hrozny byli díky všem těmto podmínkám ve stavu vynikající kvality a dokonale dozrály do struktury a elegantnosti měkkých taninů a to jsou hlavní prvky tohoto ročníku. Sklizeň: přísná a manuální, začala 1. září s Merlotem a až do konce měsíce s výběrem Cabernet Sauvignon, zdravích a dokonale zralích hroznů. Výroba vína: Po velmi jemném rozdrcení a odbourání fermentace hroznů v nádobách z nerezové oceli s řízenou teplotou (pouze mezi 30 ° - 31 ° C) s použitím původních kvasnic vinice. Macerace na barique trvala 10 až 11 dní pro Merlot a 10 až 14 dní pro Cabernet Sauvignon. Následovalo odčerpání z moštů a délestages s cílem změkčit víno od taninů. Kvašení v malolaktickém stavu probíhalo také v nerezových nádobách. Doba stárnutí: Po malolaktické fermentaci bylo víno ve věku 15 měsíců ve francouzských sudech a částečně z amerického dubu. Je uvolněn na trh po několika málo dalších měsíců stárnutí. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.