Garanci dodání do Vánoc 🎄 poskytujeme pouze na miniatury v našem sortimentu.

Taurasi Naturalis Historia Mastroberardino 0.75l

Kód: I0800476
2 199 Kč
Skladem (5 ks)

Detailní informace

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Víno Historia završuje dlouhodobý proces znovuobjevování původních kampánijských vín, který Antonio Mastroberardino začal po 2. světové válce. Tato snaha nabídnout to nejlepší z původních hodnot a chutí „Campania felix", krajiny ušlechtilé avšak v úpadku, jak píše Plinius, je korunována slavným úspěchem. Dříve se víno dělalo ze dvou původních „italických" odrůd Aglianico a Piedirosso. Dnes je to 100% Aglianico. Víno zraje 18 měsíců v barikových sudech. Má rubínově červenou barvu a vysoce strukturovanou vůni fialek, lesních plodů, čokolády a tabáku. Vykazuje jemnou chuť, s charakteristickým podtextem švestek, malin, jahod a černého pepře. Víno je excelentním doplňkem zvěřiny a složitějších masitých jídel. Mastroberardino je synonymum pro slavnou a úspěšnou vinařskou historii Kampánie a dnešní moderní výroby vína na nejvyšší úrovni. Slavné vinařství z Atripaldi bylo a stále je nejlepším představitelem klasických vín z Kampánie, jak bílých tak i červených. V této oblasti se vína pěstují již od dob, kdy toto území bylo řeckou kolonií, tj. před 2700 lety. Vinařství bylo založeno již v roce 1878. Zejména v meziválečné době a poté v padesátých, šedesátch letech, bylo zásluhou a prozíravostí Antonia Mastroberardina, že na vinicích zůstaly staré historické odrůdy, která jsou věrným obrazem této oblasti a se kterými vinařství dnes slaví úspěchy v celém světě. Nejznámější bílá vína tohoto vinařství jsou Greco di Tufo, Fiano di Avellino a Falanghina. Modrá odrůda je Aglianico. Vinařství Mastroberardino b ylo koncem devadesátých let minulého století pověřeno Ministerstvem archeologie, aby abnovilo historické vinice v Pompejích. Alergeny: Stejně jako všechna vína, může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO2), siřičitany a stopy vajec.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: