Whisky Aberlour 12y Non chill-filtered gT 48%0.70l

Kód: W0108930
Detailní informace
Položka byla vyprodána…
1 183 Kč
Momentálně nedostupné

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Netypický zástupce z řady whisky Aberlour. Svou chutí silně připomíná bourbon. Velmi dobře pracuje po rozkapání vodou. Netypické je také vyšší procento alkoholu, které je v tomto případě 48% místo klasických 40%, na které jsme u 12cti leté Aberlour whisky zvyklí. Aroma: těžké, bourbonovité Chuť: na začátku lehce ostrá a štiplavá, v pozadí smetena Dozvuk: krátký, objeví lehká sladkost

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Palírna whisky Aberlour

Zakládací kámen pro destilerii Aberlour, známou též pod jmény Aberloir nebo Aberlour House, byl položen v roce 1826 blízko břehů řeky Spey. Po devastujícím požáru v roce 1879 bylo rozhodnuto o výstavbě nové destilerie několik mil dál po toku řeky. Od této doby se počítá oficiální začátek existence Aberlouru. Současná podoba destilerie je výsledkem oprav po dalším rozsáhlém požáru v roce 1898.

Klíčové informace o Aberlour

  • Správná výslovnost: ah•bur•lower
  • Region: Speyside
  • Datum založení: 1879
  • Vlastník: Chivas Brothers Ltd (Pernod Ricard)
  • Výrobní kapacita: 3,8+ milionu litrů

Aberlour patří pod křídla francouzského konglomerátu Pernod Ricard a představuje jejich první skotskou destilerii. Výsledkem je, že Aberlour se těší pozici nejprodávanější skotské single malt whisky ve Francii, i když ve Skotsku samotném je již méně rozšířená. Celosvětově se řadí na deváté místo v prodejnosti mezi single malt whisky.

Destilerie Aberlour se řadí mezi průkopníky v nabízení prohlídek přizpůsobených znalým whisky nadšencům, dávajících přednost těmto konkrétním návštěvníkům před obecnými turisty. Prohlídka, která trvá dvě hodiny, zahrnuje ochutnávku šesti různých vzorků.

Ve výrobním procesu destilerie dominují dva páry velkých, širokých destilačních kotlů, z nichž produkovaná whisky má výrazný ovocný profil, což je výsledkem záměrně pomalého destilačního procesu. V roce 2017 Chivas Brothers oznámili plány na rozšíření kapacity destilerie, které byly později v roce 2020 znovu předloženy a schváleny. Rekonstrukce zahrnuje výstavbu nového destilačního domu s čtyřmi novými kotly a renovaci návštěvnického centra s cílem zdvojnásobení produkce.