

Detailní popis produktu
Aberlour 2002 je součástí značky Single Cask Selection. Zde máte k dispozici silnou aberlour whisky, která zrála v jediném sudu. V roce 2002 začali destilovat tuto jednosladovou whisky a poté si pro zrání vybrali sherry butt (první sud) (Cask 4405). Období zrání skončilo po dlouhých 17 letech v sudu v roce 2020. Celkově bylo spuštěno pouze 570 lahví Aberlour 17 Years 2002, všechny naplněné obsahem alkoholu 58,8% objemových. Intenzivní ovocné vůně, včetně citrusů a fíků, jsou doplněny sladkými tóny a bylinnými tóny. Očekávejte silnou whisky s plným a bohatým charakterem. Díky vysokému obsahu alkoholu můžete do whisky ve sklenici přidat několik kapek vody. Tím se lépe otevírají chuťové tóny.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Palírna whisky Aberlour
Zakládací kámen pro destilerii Aberlour, známou též pod jmény Aberloir nebo Aberlour House, byl položen v roce 1826 blízko břehů řeky Spey. Po devastujícím požáru v roce 1879 bylo rozhodnuto o výstavbě nové destilerie několik mil dál po toku řeky. Od této doby se počítá oficiální začátek existence Aberlouru. Současná podoba destilerie je výsledkem oprav po dalším rozsáhlém požáru v roce 1898.
Klíčové informace o Aberlour
- Správná výslovnost: ah•bur•lower
- Region: Speyside
- Datum založení: 1879
- Vlastník: Chivas Brothers Ltd (Pernod Ricard)
- Výrobní kapacita: 3,8+ milionu litrů
Aberlour patří pod křídla francouzského konglomerátu Pernod Ricard a představuje jejich první skotskou destilerii. Výsledkem je, že Aberlour se těší pozici nejprodávanější skotské single malt whisky ve Francii, i když ve Skotsku samotném je již méně rozšířená. Celosvětově se řadí na deváté místo v prodejnosti mezi single malt whisky.
Destilerie Aberlour se řadí mezi průkopníky v nabízení prohlídek přizpůsobených znalým whisky nadšencům, dávajících přednost těmto konkrétním návštěvníkům před obecnými turisty. Prohlídka, která trvá dvě hodiny, zahrnuje ochutnávku šesti různých vzorků.
Ve výrobním procesu destilerie dominují dva páry velkých, širokých destilačních kotlů, z nichž produkovaná whisky má výrazný ovocný profil, což je výsledkem záměrně pomalého destilačního procesu. V roce 2017 Chivas Brothers oznámili plány na rozšíření kapacity destilerie, které byly později v roce 2020 znovu předloženy a schváleny. Rekonstrukce zahrnuje výstavbu nového destilačního domu s čtyřmi novými kotly a renovaci návštěvnického centra s cílem zdvojnásobení produkce.