

Detailní popis produktu
A'bunadh znamená v gaelštině „originál" a je vyroben na poctu zakladateli Aberlour, Jamesi Flemingovi. A'bunadh je whisky ručně vyráběná od začátku do konce s každou vytvořenou várkou, aby byla zajištěna bohatá a komplexní chuť vlhkých rozinek a domácího ovocného koláče. Plní se v sudové síle, což vede k robustní a hluboce intenzivní whisky sherried. Barva: Kaštanové zlato. Nos: Vůně smíšeného koření, pralinky a kořeněného pomeranče harmonizující s bohatými, hlubokými tóny Oloroso Sherry. Chuť: Pomeranč, černé třešně, sušené ovoce a zázvor s příchutí hořké hořké čokolády a obohacené o sherry a dub. Plné tělo a krémové. Konec: Robustní a intenzivní s hořko-sladkými tóny exotického koření, hořké čokolády a dubu.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Palírna whisky Aberlour
Zakládací kámen pro destilerii Aberlour, známou též pod jmény Aberloir nebo Aberlour House, byl položen v roce 1826 blízko břehů řeky Spey. Po devastujícím požáru v roce 1879 bylo rozhodnuto o výstavbě nové destilerie několik mil dál po toku řeky. Od této doby se počítá oficiální začátek existence Aberlouru. Současná podoba destilerie je výsledkem oprav po dalším rozsáhlém požáru v roce 1898.
Klíčové informace o Aberlour
- Správná výslovnost: ah•bur•lower
- Region: Speyside
- Datum založení: 1879
- Vlastník: Chivas Brothers Ltd (Pernod Ricard)
- Výrobní kapacita: 3,8+ milionu litrů
Aberlour patří pod křídla francouzského konglomerátu Pernod Ricard a představuje jejich první skotskou destilerii. Výsledkem je, že Aberlour se těší pozici nejprodávanější skotské single malt whisky ve Francii, i když ve Skotsku samotném je již méně rozšířená. Celosvětově se řadí na deváté místo v prodejnosti mezi single malt whisky.
Destilerie Aberlour se řadí mezi průkopníky v nabízení prohlídek přizpůsobených znalým whisky nadšencům, dávajících přednost těmto konkrétním návštěvníkům před obecnými turisty. Prohlídka, která trvá dvě hodiny, zahrnuje ochutnávku šesti různých vzorků.
Ve výrobním procesu destilerie dominují dva páry velkých, širokých destilačních kotlů, z nichž produkovaná whisky má výrazný ovocný profil, což je výsledkem záměrně pomalého destilačního procesu. V roce 2017 Chivas Brothers oznámili plány na rozšíření kapacity destilerie, které byly později v roce 2020 znovu předloženy a schváleny. Rekonstrukce zahrnuje výstavbu nového destilačního domu s čtyřmi novými kotly a renovaci návštěvnického centra s cílem zdvojnásobení produkce.