

Detailní popis produktu
Po deseti letech zrání v sudech po burbonu, další dva roky zraje v sudech po sherry. Charakteristické je aroma rozinek v čokoládě, vosku medového plástu a jemný toffe nádech. Poznat je také citrusové esence, karamel a rumovou zmrzlinu. Keltský výraz Lasanta vyjedřuje přátelství a vášeň. Aroma: jako nejlahodnější zákusek - rozinky v čokoládě, med, karamel, citrusové tóny a rum. Po přidání vody - šťavnaté datle, zkaramelizované meruňky, jejichž sladkost je zmírněna ořechovým olejem, pak se vynoří tóny sherry, koření a lněného oleje. Chuť: plná, sladká chuť typického španělského sherry, sultánky, pomeranč, vlašské ořechy, máslové karamely, oříšky, čokoláda, koření a náznak kůže. Dokončení: uspokojivě dlouhé, kořeněný pomeranč a oříšky v čokoládě.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Palírna Glenmorangie
založená v roce 1843 na skotské Vysočině v areálu farmy Morangie, navázala na dlouholetou tradici výroby alkoholu na tomto místě. Původně zde od roku 1738 fungoval pivovar a nelegálně se pálení alkoholu věnovali již od tohoto data. K plnému rozvoji destilérky došlo v roce 1887, kdy byly překonány finanční obtíže.
V destilérce Glenmorangie najdeme destilační kotle s několika "nej" - byly to první kotle na skotské whisky s parním ohřevem, pocházející z londýnské ginové destilérky, a dodnes patří mezi nejvyšší v celém Skotsku. Jejich výška je klíčová pro vytváření charakteristické chuti whisky Glenmorangie, neboť dlouhá cesta páry k vrcholu odstraňuje nečistoty a zajišťuje čistotu destilátu. Glenmorangie byla také průkopníkem v používání různých typů sudů pro dozrávání, od roku 1994, kdy uvedla na trh první single malt whisky dozrávající v sudech po portském, a stala se čtvrtou nejprodávanější single malt whisky na světě.
Klíčové informace o Glenmorangie
- Založení: 1843
- Oblast: Highland
- Majitel: Moët Hennessy (The Glenmorangie Co)
- Kapacita: 6,5+ milionu litrů
- Správná výslovnost: glen•mor•run•jee
V roce 2021 byl v Glenmorangie otevřen nový inovativní areál s názvem Lighthouse. Středobodem je 20 metrů vysoká skleněná destilační budova, vybavená dvěma kotli stejné výšky jako v původní destilérce. Novinkou je možnost úpravy výšky kotlů pro modifikaci charakteru whisky. Součástí investice je i nová kamenná budova varny pro další experimenty. Lighthouse byl navržen s ohledem na ekologii, kde hlavní část energie pochází z bioplynu.