Glenfarclas Cask Strenght 2011 60,2% 0,04l 60,2%
Kód: 1181Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno
Související produkty
Detailní popis produktu
Výrobce: GlenfarclasDruh: Single malt whiskyZrání: Sudy po Oloroso SherryStáří: 10 letProcenta alkoholu: 60,2%Chuťový profil:NosBarva je kaštanově zbarvená a vůně nabízí moderní profil sherry s převládajícími mladými kyselými vinnými vůněmi, které však nepřevládají nad sladem. Vedle vinných vůní doplňují profil lahodné ječné cukry, ořechy, koření a vosky, které přispívají k snadnému a příjemnému čichání. Bezpochyby se jedná o dobrý moderní sherry nos bez vad a vedlejších tónů.ChuťChuť je mnohem zapamatovatelnější se skvělou kombinací chutí sladu i sherry podpořenou vhodnými kořeněnými dřevy. Hej, tohle se mi líbí! Není to nijak velkolepé (chybí komplexnost starých zrání sherry), ale pokud tento dram nějakou dobu žvýkám, spousta působivých chutí se pomalu plazí po mých chuťových pohárcích a těší je. Jsou mezi nimi různé druhy čokolády (mléčné i hořké), zralé ovoce, medy, bylinky, ořechy a koření. Žádnou vadu ani nevyváženost nenacházím, tyto sudy byly pečlivě vybrány.ZávěrDoušek přichází horký (díky vysokému obsahu alkoholu 60,2 %) na patro, které rychle přechází v hřejivý pocit v ústech se skvělým efektem krémového povlaku - wow, jaké milé překvapení. Kvalita destilátu se zdá být vynikající, což potvrzuje poměrně dlouhý závěr bez jakýchkoli rušivých momentů. Závěr přidává ještě spoustu chutného koření (bílý pepř, chilli, vanilka), které mi zůstává na patře i několik minut po polknutí doušku. Voda promění nos i chuť v průraznější, což je stejné při různých stupních redukce - tento dram je tedy jednoznačně případem pro znalce těžkých sudů, kteří si troufnou na "Navy Strength" (nadměrně silný alkohol používalo námořnictvo pro případ, že by při těžkém moři zvlhla zápalná šňůra děla a neshořela).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Whisky miniatury |
---|---|
DRUH: | Skotská |
ZEMĚ: | Skotsko |
REGION: | Speyside |
DOBA ZRÁNÍ: | 10 YO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.