

Detailní popis produktu
Výrobce: Ron Zacapa
Region: Guatemala
Zrání: v dřevěných sudech s dozráváním v sudech po americké whisky
Obsah alkoholu: 45%
Stáří: 6-24 let
Popis: Ron Zacapa Centenario 23 Solera La Doma je směs rumů zrajících 6 až 24 let v dřevěných sudech s dozráváním v sudech po americké whisky. Ron Zacapa Centenario 23 Solera se vyrábí postupem Zacapa solera.
Jedná se o první vydání v kolekci Heavenly Cask Collection.
Master blender Lorena Vásquez se touto sérií snaží zprostředkovat kousek guatemalské rumové historie.
Degustační poznámky:
Barva: Tmavě jantarová.
Vůně: Sladká, ovocná, cukrová třtina, ananas, banány.
Chuť: Ovocná, exotická, vanilková.
Závěr: Dlouhá chuť.
Doplňkové parametry
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rum Ron Zacapa - "Výroba rumů je jako malování obrazů"
Historie rumů značky Zacapa se datuje až do roku 1976, kdy byla v guatemalském městě Zacapa založena destilerie. Proces výroby rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí v nadmořské výšce 350 m na jihozápadě Guatemaly. Destilerie se pyšní tím, že tyto plantáže jsou pro pěstování cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky dokonalé kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty. Ron Zacapa je jedním z nejoblíbenějších rumů na světě. Vyrábí se z panenského sirupu cukrové třtiny (nikoliv z melasy) a zraje v sudech z bílého dubu v horách Guatemaly způsobem solera.