Zacapa Solera 23 Gran Reserva 1l

Kód: RU001708
Detailní informace
Položka byla vyprodána…
1 869 Kč
Momentálně nedostupné

Dárek zdarma
Dárek zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč
Do 2 dní po celé ČR
Doprava po celé ČR
pečlivě zabaleno

Detailní popis produktu

Rum je charakteristický velmi jemnou chutí s tóny vanilky, světlého pomeranče a tropického ovoce. Zacapu si nejlépe vychutnáte samotnou při pokojové teplotě nebo na ledě ve sklenici se širokým dnem. Výrobce doporučuje ochutnat rum i v v kombinaci s cukrovým sirupem a pomerančovým bitterem. Ron Zacapa pochází z města podle kterého je pojmenován ležícího na východě Guatemaly. Plantáže cukrové třtiny se však rozkládají na jihozápadě Guatemaly, a to na vulkanické planině Retalhuleu. Pro výrobu rumu je využíván pouze takzvaný "panenský cukrotřinový med", tedy šťáva z cukrové třtiny po prvním lisování. Pro kvašení šťávy jsou používány speciální kvasinky získané z ananasu. Posledním krokem je samozřejmě destilace. Zrání rumů Zacapa se odehrává v horách ve výšce kolem dvou tisíc tří set metrů nad mořem a to starou španělskou metodou Solera, využívanou pro zrání sherry.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Rum Ron Zacapa"Výroba rumů je jako malování obrazů"

Historie rumů značky Zacapa se datuje až do roku 1976, kdy byla v guatemalském městě Zacapa založena destilerie. Proces výroby rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí v nadmořské výšce 350 m na jihozápadě Guatemaly. Destilerie se pyšní tím, že tyto plantáže jsou pro pěstování cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky dokonalé kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty. Ron Zacapa je jedním z nejoblíbenějších rumů na světě. Vyrábí se z panenského sirupu cukrové třtiny (nikoliv z melasy) a zraje v sudech z bílého dubu v horách Guatemaly způsobem solera.