

Detailní popis produktu
Ron Zacapa Centenario XO Solera je luxusní třtinový rum ověnčený řadou ocenění z nejprestižnějších rumových soutěží na světě. Na trhu je od roku 2000 a od té doby několikrát vyhrál zlato na International Rum Festivalu. V roce 2002 získal dokonce Platinum award v kategorii Super Premium Rum. Ron Zacapa Centenario XO Solera zraje metodou Solera (tradiční dynamickou metodou, při které jsou míchány rumy různých ročníků a poté společně zrají ve vybraných sudech, čímž získávají unikátní chuť) a obsahuje tedy směs rumů, které zrály od 6 do 25 let. Ve finální fázi zraje ve francouzských dubových sudech, ve kterých dříve zrál koňak. Výsledkem je dokonalá kombinace sladkosti, koření a ovoce. Ron Zacapa Centenario XO Solera má bohaté karamelové aroma, podpořené praženými ořechy, marcipánem, pomerančovou slupkou, a vůní dubového dřeva. Chuť je sladká, ovocná se stopami po hřebíčku, skořici, vanilce a čokoládě umocněná dlouhým zráním v sudech po koňaku. Ron Zacapa Centenario XO Solera je bez nadsázky jedním z nejlepších rumů na trhu, což z něj dělá ideálního partnera pro jakýkoliv večer.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rum Ron Zacapa - "Výroba rumů je jako malování obrazů"
Historie rumů značky Zacapa se datuje až do roku 1976, kdy byla v guatemalském městě Zacapa založena destilerie. Proces výroby rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí v nadmořské výšce 350 m na jihozápadě Guatemaly. Destilerie se pyšní tím, že tyto plantáže jsou pro pěstování cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky dokonalé kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty. Ron Zacapa je jedním z nejoblíbenějších rumů na světě. Vyrábí se z panenského sirupu cukrové třtiny (nikoliv z melasy) a zraje v sudech z bílého dubu v horách Guatemaly způsobem solera.