Barbancourt
Rum z Haiti - Barbancourt
V roce 2010 zasáhlo zemětřesení v Haiti lihovar Barbancourt těžce. Nicméně po čtyřech měsících byla činnost obnovena, což dokládá jeho schopnost přežít v náročných situacích. Po smrti Thierryho Gardère, který vedl společnost po dobu 27 let, vypukl právní spor mezi členy rodiny. Mezinárodní arbitráž následně přiřkla plnou kontrolu nad firmou Barbancourt Delphine Gardère, která odkoupila zbývající rodinné podíly. Delphine, pátá generace Gardère na čele Barbancourt a druhá žena ve vedení, dokázala přivést značce Barbancourt moderní a mezinárodní rozměr.
Dnes společnost Barbancourt zaměstnává přes pět set lidí a spolupracuje s téměř třemi tisíci farmáři, kteří dodávají cukrovou třtinu do lihovaru. Barbancourt je také patronem neziskové nadace Barbancourt Foundation, která podporuje komunitu prostřednictvím projektů v oblastech vzdělávání, zdravotnictví, ochrany životního prostředí, kultury a umění.
Lihovar Barbancourt se nachází jen čtyři kilometry od Port-au-Prince Bay, obklopen cukrovou třtinou. Používá nejnovější technologie ke snížení emisí a energetické spotřeby. Základ rumové výroby v Barbancourt je studená a dešťová voda. Přibližně deset procent cukrové třtiny pochází z pozemků společnosti, které jsou v sousedství lihovaru. Zbytek pochází od tisíců zemědělců, většinou do padesáti kilometrů od lihovaru.
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem